© 2012 Peter Lundgren. All rights reserved. _PEL8641

Vidare på östkusten…

Det har varit lite struligt med internet så vi har inte kunnat koppla upp oss därav den dåliga uppdateringen.

Vi är nu i Stonehaven 2mil söder om Aberdeen, vi har varit en natt i Abroath och där vaknade vi till regn vilket vi inte kalkylerat med men vi trotsade regnet och till Setons Cliffs och tittade lite på utsikten och det fågelliv som var där.

Vi åkte sedan in till centrum och strosade runt lite och åt sedan lunch. Efter lunchen åkte vi vidare norrut till Loch of Kinnordy som är en liten sjö med 3st lättillgängliga gömslen där man kunde spana efter fågel, jätte fina var dessa trevliga gömslen med bänkar och bord, finns bild på dem.

Vidare mot Stonehaven stannade vi vid ett annat fågelställe där fanns det ett informationshus där det fanns flera kikare och tubkikare att spana ut mot vattnet som låg utanför, vi fick se en svart svan som egentligen bara ska finnas i Australien!

Trevliga människor som jobbade där och var mycket hjälpliga med det mesta och pratsamma, en kille sluta nästan aldrig prata med oss och skulle heja på Sverige i fotbolls EM, undra varför!

Sedan tog vi oss till Stonehaven där vi åkte till boendet och gav oss ut för mat, god mat på The Ship Inn och även whisky slank ner! ;)

Sedan gav vi oss hem och ramla isäng helt färdiga.

Upp på morgonen för att äta frukost och bestämma oss för vad vi skulle göra och döm om vår förvåning, regn igen!
Vad gör vi då, massor av tips kom från vårt värdpar så det sluta med Cratleh Castle och innan det shopping iform av skor och en fleecetröja till Maria och en jacka och tröja till mig, inte billigt med jävligt sköna!
Efter slottet och shoppingen åkte vi till ett destilleri som heter Fettercairn som inte var bekant för oss så det var helt klart intressant och den smakade väldigt annorlunda, liet rökig och karamel.

På kvällen så åkte vi till Fowlsheugh som är ett litet men väldigt härligt naturreservat, vi fick hänga på en kille från RSPB som hade en vandring för fågelintresserade vi var 9 som gick den. Det var väldigt trevligt och han berättade massor som man inte visste om de fåglar som befann sig där.

2 kommentarer

 1. Sten-Ulrik Blomberg
  Skrivet 1 Jun &Fri, 01 Jun 2012 12:31:29 +000029q0000002012;12 klockan 12:31 | Permalink

  Vilken kamera mest använd D3s:en eller D800somvad jag förstår
  kan användas på längre håll .
  Häls.
  SUB o BM

  • Peter Lundgren
   Skrivet 1 Jun &Fri, 01 Jun 2012 19:43:34 +000034q0000002012;12 klockan 19:43 | Permalink

   Skulle säga att det är jämnt, kört med D800 och 24-70/2.8 för vybilder sen D3s och 200-400/4 på fåglar och telebilder, macrobilderna är tagna med D3s och 60/2.8 som jag köpte av dig SUB.
   D800 är både en dröm och mardröm skulle jag säga, man måste veta vad man håller på med för ljusmätningen lurar en som bara den ibland och jag har fått exponeringskompensera så mycket som 1,5 steg, vilket jag aldrig behöver med D3s, kan vara 2/3 steg på sin höjd.
   Annars är D800 grym, går att få sanslösa detaljer ur bilderna och impad av autofokusen.

   Mvh.
   Peter & Maria