© 2011 Peter Lundgren. All rights reserved. Slaguggla Nikon D3s Nikkor 200-400/4, ISO 3200, 400mm, f4, s1/2000

Proof of Life!

Ibland tror man inte det är sant och det finns Ugglor närmre än man tror. I torsdags åkte jag ut en snabbis för att se om jag kunde hitta Ugglor och jag fann 2st, hade då en sämre kamera med mig, men idag åkte fru Maria och jag ut för att titta och då tog jag med mig lite tyngre prylar.

Vi han inte mer än ut där jag såg dem i torsdags förrän jag såg en av dem sitta på en stängselstolpe och spana efter föda, vi tittade lite på den på runt 280m, vi började sedan dra oss närmre och den satt kvar till en början. Sedan flytta den från stolpe till stolpe, inte för att flyga ifrån oss, utan mer för att söka föda tror vi. För efter en stund flög den närmre oss för att landa på en stolpe och sedan tvärt dyka ner i diket och fånga föda, den satte sig på en stolpe och åt. Den flög sedan ytterligare närmre oss men vi hade ändå en 160-170m till den fick några bilder som duger att lägga upp, men jag räknar med bättre i framtiden.

Den satte sig sedan i ett träd och vi drog oss mot en gammal lada för att försöka komma närmre, men den lätta och flög in i skogen, vi får återkomma och försöka igen.

3 bilder som visar Slagugglan, en av bilderna är originalet som visar hur mycket jag har beskurit de andra 2 bilderna för det är på ungefär liknande avstånd. Det rådde inga toppförhållanden med dis och skymning.