NIF – Upplands/Ekeby damer 1-3

Ja vad ska man säga, inte varje dag man går på en damlags match i fotboll. Jag kan ju inte säga att jag är en fan av damfotboll, och det beror på att jag inte tycker att alla går för fullt in i kamperna. Det ska svida när man håller på med idrott, kan tycka att domarna har lite dålig känsla för spelet många ggr och dagens domare var en sådan, vet inte om han hade en dålig dag!

Nu till matchen, jag tycker att NIFs tjejer gjorde en mycket bra första halvtimme, man gav inte motståndarna mycket till utrymme och trummade på med anfall efter anfall utan att direkt ha någon jättefarlighet. Man sköt ett bra skott som målvakten fick sträck ut på. se bilden nedan

Man utnyttja helt enkelt inte chanserna man fick under matchen, sen vart man berövad ett friläge av domaren för jag är mycket tveksam att det var offside i första halvlek där det slogs en mycket bra passning i djupled och löpningen var det inget fel på heller, jag förstår upprördheten från NIF forwarden i det läget.
Bedöm själva nedan.

Här kommer passningen.

Här tas passningen emot.

Nu är inte vinkeln optimal för att se om de är i linje, men allt tyckte jag som visserligen kollade i kamerans sökare, men jag följde bollen och då såg det ut som NIF spelaren var på rätt sidan om motståndaren, men det tyckte inte domaren. Ett friläge som försvann i intet!

En sak som impade på mig det var Norrskedikas hörnor de var ju ruskigt giftiga varje gång, mest tänker jag på 2 hörnor i andra halvlek där hörnorna slogs väldigt nära mållinjen med massor av folk längs den och hade den bara träffat vem som helst hade bollen gått i mål. Fortsätt med det för fasta situationer verkar vara er giftigaste egenskap.

Hörnbilder i kavalkad, klicka här

Jag kan även förstå varför Upplands/Ekeby är serieledare för man har ett passningsspel där man liksom sågar sig genom motståndarna och kan ju inte mer än säga att man vann välförtjänt. Men vad hade hänt om man inte fått det slumpmål man fick i första halvlek efter att Norrskedika hade haft det mesta av spelet, för det var ett litet slumpmål men bra lag ska ha tur som det heter!

I andra halvlek så visade Upplands/Ekeby vilka som var bäst då man genast satte fart och gjorde 2-0 direkt och 3-0 kom dryga 10 min in.
Synd om Norrskedikas tjejer som fick ett bortdömt mål 7min in i halvleken efter att domarn sagt att det var hands och visst det är möjligt att det var hands, men det var bollen som sökte handen/armen inte tvärtom och om inte jag har fel så ska man då fria. Men inte dagens domare och jag förstår ännu en gång tjejernas besvikelse och här såg jag för första gången lite jävlaranama då det verkligen blixtra till och man drog på sig ett gultkort för protest.
Man kämpade sedan på och skapade flera chanser och visade även upp lite kombinationsspel, men vassast var ändå hörnorna. Kämpa på tjejer för det finns go i er…

Nog svamlande av mig, nedan finns en länk till en hel massa av bilder.